Барометър: Навън се почива по-качествено и евтино България е лоша дестинация за почивка, според участниците в онлайн анкета на zakazanlak.bg.
88 % от всички, дали отговори в анкетата, са посочили като основен мотив да почиват извън страната фактът, че „навън се почива по- качествено и е по-евтино“.

Анкетата, с продължителност един месец, събра 4-ти по интерес и масовост читателска активност, измерена от старта на сайта през юли 2015 година до момента.

На фона на безапелационното твърдение за репутационните проблеми на българското море и на страната като място за почивка, своеобразните патриоти, които никога не почиват извън България, са едва 3,5%.
1,5% са тези, които почиват навън, за „да опознават света“.

Останалите проценти, които варират в границите от 0,7“ и 1,% се разпределят в опциите: „навън се почива по-сигурно и се чувствам по- защитен“, „мога да си го позволя“ и „навил съм си на масрафа „, имам си мои имоти и си ги наглеждам там“.

Независимо, че няма претенцията за изчерпателност, анкетата на сайта дава обща картина на мотивите на българите да избират почивка в и извън страната.
Все по- видима и трайна е тенденцията, че българинът разполага с повече средства през последните години и иска да опознае и види повече места.
Наличието на повече финансови възможности го превръща и в по-взискателен клиент.

Новият ни въпрос в анкетата този месец, е посветен на другата голяма лятна тема- африканската чума по свинете.

Питаме ви: КАК ЩЕ СЕ ОТРАЗИ ЧУМАТА ПО ЖИВОТНИТЕ НА ПОЛИТИКАТА И ХОРАТА ?

Може да дадете вашият отговор ТУК:http://www.zakazanlak.bg/