Банята в Овощник- под наем? Хижата- наша. Минералната баня в Овощник вече не е в активите на общинското дружество „ Хигиенни и битови услуги“ и с нея ще се разпорежда Община Казанлък. Най- вероятно банята ще бъде отдадена под наем, като за това вече има и интерес. Това стана ясно днес, по време на заседание на Общинския съвет в Казанлък.
Общинският съветник от групата Експерти за Казанлък Янко Запрянов предложи да се изчака с изваждането на сградата от активите на общинската фирма, докато принципно не се реши въпроса с общинското дружество, което е принципал до момента на сградата.
Предложението му не събра нужния брой гласове за подкрепа и така съветниците решиха банята в Овощник да мине под разпореждането на Общината.

Общинската съветничка от ГЕРБ д-р Стефка Димитрова заяви, че състоянието на банята е такова, че не може повече да се отлага, както и че ако в нея влезнат санитарни органи, тя ще бъде затворена задълго.
Минералната баня в Овощник, както и сградата на банята в Казанлък са строени през 30-те години на миналия век. Плочките и крановете в банята са от 50-те години.

Пред общинските съветници кметът на община Казанлък Галина Стоянова каза, че към общината вече има направено инвестиционно предложение за наемането на банята в Овощник и то е от стопанисващите минералната баня в село Ягода.С друго свое гласуване съветници днес решиха Хижа „Младост“ на връх „Бедек“, над Енина, да бъде прехвърлена в материалните активи на Община Казанлък. До момента сградата е публична държавна собственост и е от активите на Министерството на образованието. Строена и ползвана е като учебен център на текстилното някога училище, сега ПГ по лека промишленост и туризъм.
От 2010 година на практика училището няма възможност да издържа и стопанисва сградата, обяви днес пред съветниците директорката на гимназията Рени Червенкова.

Местният парламент на Казанлък реши Общината да поеме стопанисването на базата на връх „Бедек“. Изразено бе становище, че тази сграда може да се превърне в целогодишна почивна база за ученици и граждани.
Не бяха спестени и притеснения от евентуална последваща продажба.
Хижа „Младост“ е на 37 километра от Казанлък и в непосредствена близост до друга хижа на връх Бузлуджа - хижа „Бедек.