Арсеналска връзка с най-младия финансов директор в международна компания
Тя е най-младият Chief financial officer измежду 100-те офиса на Кофас по света. Така я представя специализираният сайт Economy.bg. А в Казанлък е редно да се знае, че Моника Иванова, с бащина фамилия Мечева, е свързана с Долината на розите и Енина, а нейните родители – Борис и Славка Мечеви, са дългогодишни и уважавани кадри на „Арсенал”.

Едно от изящните творения на Моника и Веселин

Първата ми среща с Моника стана съвсем случайно, на Празника на розата в Казанлък през 2017 година. По това време тя е бакалавър по финанси в Университета за национално и световно стопанство и едновременно с това работи по специалността, която следва. Заедно със своя брат Веселин Мечев, тогава магистър в Лесотехническия университет в София, извайваха приказни бижута от естествени материали. В техните изящни творения намираха своето място цвете, клонка, парче дърво, капка вода от планински ручей, морска мида или заплетено във водорасли раче...


Семейство Мечеви, 2020 г.

По-късно се срещнах с Моника задочно, чрез нейния баща Борис Мечев – дългогодишен арсеналец, който през 2020 година бе сред отличниците в Алеята на трудовата слава. Скромен, работлив и всеотдаен човек, за когото животът се състои в три основни неща – „Арсенал“, къщата и семейството. Съпругата на Борис – Славка, също е арсеналски кадър.

Тогава, през 2020-а, Моника Мечева бе на позицията заместник финансов мениджър на застрахователното дружество в София. Днес тя е обявена като новия финансов директор на „Кофас България”. От 1 март 2022 г. ще встъпи в длъжност като главен финансов директор и е най-младият служител на такъв пост измежду всички 100 офиса на „Кофас” по света. Признание, заслужено с упорит труд, знания и непрекъснат стремеж за развитие по пътя на професионалната реализация.