„Арсенал“ участва в 15-ото Международно изложение на отбранителната промишленост IDEF, което се провежда в Центъра за изложения и конгреси "Тюяп" в Истанбул от 17 до 20 август 2021 година. Изложението бе открито от президента на Турция Реджеп Тайип Ердоган.

За първи път IDEF се провежда през 1993 г., а „Арсенал“ участва на изложението от 2005 година. През 2021-ва казанлъшкото предприятие се представя с цяла гама изделия, включително и с последните си нови разработки. Щандът на „Арсенал“ е разположен на възлово място в изложбения център и заема площ от 49 кв. м. Още от първия ден той се радва на огромен интерес от страна на официални делегации, специалисти в бранша и посетители.

Представители на „Арсенал – 2000“ АД и специалисти от всеки един завод в структурата на „Арсенал“ АД представят изделията от продуктовата листа на фирмата, които са експонирани на IDEF ‘2021.

IDEF е престижна платформа, където се представят високотехнологични продукти, планират се и се провеждат срещи лице в лице между официалните делегации и участващите компании и се подписват важни споразумения, предоставяща основа за развитието на международното сътрудничество в областта на отбранителната промишленост. IDEF е най-голямото в региона изложение на отбранителната индустрия и е петото по големина изложение от този род в света.