"Арсенал" с  приз за "Работодател на годината"



„Арсенал“ Казанлък получи годишната награда на Министерството на труда и социалната политика за Работодател на годината.
Това стана на тържествена церемония в София.
Форумът се организира от Агенцията по заетосттa за 16-та поредна година.


Наградата на най- голямата по численост фирма в страната, каквато е „Арсенал“, бе връчена лично от министъра на труда и социалната политика Деница Сачева.
Отличието се присъжда „Арсенал“ в категорията „Работодател на годината“ със значим принос за осигуряване на заетост на безработни лица на регионалния трудов пазар.
От името на „Арсенал“ наградата- плакет и грамота Добрин Драгнев, член на Борда на „Арсенал“.
Това е поредната такава награда за „Арсенал“, който и в предишни години е получавал приза за „Работодател на годината“ в различни категории.



По време на церемонията социалният министър Деница Сачева заяви, че „фокусът на политиката по заетост през следващата година ще бъде изместен от субсидираната временна заетост, към трайно повишаване на качеството на работната сила.“

Сачева каза също, че до края на 2020 г. ще заработи онлайн система, която ще дава информация за бъдещето развитие на пазара на труда. Ще се разработят и други платформи за оценка на уменията и включване в електронни обучения.
Според министъра, професионалното ориентиране е за хора от всички възрасти и е важно да се разшири достъпът до него. „Валидирането на знания и умения също трябва да се популяризира.
Тя допълни, че повишаването на качеството на работната сила е необходимо и за заетите лица чрез гъвкави, достъпни и безплатни обучения за допълнителна квалификация и за базови умения – езикови, по математически, дигитални и други.