Арестуваха 21-годишен за кражба на златен синджир

Задържаха под стража 21-годишния И.А., по искане на Районна прокуратура- Казанлък. На младежа е предявено обвинение за това, че на 3 ноември 2018 г. в Казанлък, в условията на повторност в немаловажен случай е отнел чужда движима вещ - златен синджир с висулка на стойност около 250 лв. от 88-годишна жена, без нейно съгласие с намерение противозаконно да я присвои - престъпление по Наказателния кодекс, съобщи пресцентърът на Апелативна прокуратура-Пловдив.

Установено е, че около 10.30 часа на 3 ноември 2018 г. пострадалата вървяла по улица в централната част на Казанлък. И.А. видял, че възрастната жена е сама и се приближил към нея. Забелязал на врата й златен синджир с висулка, който дръпнал. Синджирът се скъсал и останал в ръката му. Извършителят побягнал, но бил видян от случайни минувачи, които започнали да го преследват и го задържали до пристигането на полицията.

До момента са извършени разпити на свидетели, събрани са писмени доказателства, извършен е оглед на веществено доказателство, обвиняемото лице е привлечено към наказателна отговорност и производството ще приключи в най-кратки срокове.

Съдът уважи искането на Районна прокуратура - Казанлък, и прие, че се касае за висока степен на обществена опасност на деянието и на извършителя му, който е осъждан като непълнолетен за извършена кражба и за управление на МПС без съответното свидетелство.

За настоящото престъпление се предвижда наказание „лишаване от свобода” от 1 до 10 години, извършено при условията на повторност.

Определението на Районен съд – Казанлък, подлежи на обжалване пред Окръжен съд-Стара Загора.