Временно изпълняващ длъжността директор на Общински театър „Любомир Кабакчиев“-Казанлък е актьорът Веселин Плачков. Той заема поста, след като досегашният директор Димитър Кабаков оглави плевенския театър. Плачков бе представен пред казанлъшката трупа от кмета Галина Стоянова с думите, че „новият директор е най-доброто, което може да се случи на казанлъшкия театър“. Галина Стоянова подчерта, че за много кратко време кандидатурата на популярния български актьор е отговорила на три ключови изисквания: да е творец, да е разпознаваем в Казанлък, да има авторитета на доказала се личност в театралните среди у нас. „Общинският театър е в много добра кондиция – материално, организационно, професионално. Направете хубав екип!“, каза кметът. Новият директор увери, че идва в Казанлък с желанието да надгражда постигнатото.

Веселин Плачков нашумя в Казанлък и в региона с ролята си на Стоян Христов от филма "Дамасцена", който излезе на екран през есента на 2017 година. Познат е на публиката от тв-сериали, един от най-нашумелите сред които е "Пътят на честта". На него режисьорът Максим Генчев повери ролята на Васил Левски в лентата си "Дякон Левски".

Веселин Плачков е роден в Белене, с родители самодейци и от малък играе на местната читалищна сцена. Завършва НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ през 2003 г. в класа на проф. Димитрина Гюрова. Започва работа в Драматично-куклен театър „Иван Радоев“ в Плевен, където остава близо 14 години. „Не обичам компромисите и затова се оттеглих от щатната длъжност на свободна практика“, разказа Плачков. „За мен преди всичко творците трябва да са нужни, парите ще дойдат. Ние трябва основно да възпитаваме публика, не толкова актьорите. Публиката трябва да се бори за билетите, а не организаторите на театъра да ги разнасят“, сподели новият ВрИД директор на казанлъшкия театър. „Актьорската професия трябва да се упражнява с достойнство, с мисъл и с публика, която има желанието да ни гледа“, посочи още Веселин Плачков. „Винаги съм насреща! За всяко нещо! Звънете!“, прикани той колегите си в театъра на Казанлък.