Под това мото ще премине тазгодишния празничен април за ученици, учители - бивши и настоящи на казанлъшката ПГ "Иван Хаджиенов". Наследник на бившия Механотехникум, най- старото професионално училище в Следосвобожденска България.

За патрония си празник, чиято кулминация ще е на 25-ти април, в традиционния Парад на професиите, гимназията е подготвила поредица от интересни събътия и срещи.


Всички инициативи са част от амбициозния проект за надграждане на добрите практики от миналото и за издигане престижа на най-авторитетното техническо училище в региона.

В периода 22.04. – 03.05.2019 година на витрините на Културно-информационен център, ул.“Искра“ 4 ще имате възможност да видите специално подготвена експозиция, запознаваща с живота в Механото.

Празникът за поредна година ще обедини поколения хаджиеновци в различни инициативи:


- От 15.04. до 24.04. в интервала от 8:00 до 17:00 часа вратите на училището ще бъдат отворени за ученици, родители, граждани и гости.
- В дните между 15.04. и 24. 04 възпитаници на учебното заведение, успешно реализирали се в различни сфери на живота, ще се върнат отново в класните стаи и ще споделят с ученици и с преподаватели своя житейски опит и своите спомени от ученическите години.
- От 15.04. до 19.04. сили ще премерят момичета и момчета от основните училища в региона. Спортни състезания и игри – катерене, футбол, баскетбол и волейбол са дисциплините, които чакат своите победители!
- На 16.04. ученици от 10 „а” и 12 „г” ще участват в симулация на съдебен процес по образователна програма „Съдебна власт – информиран избор и гражданско доверие.”
- На 22.04. ще се открие поредния модернизиран компютърен кабинет.


Из лабиринтите на техническите науки ще ни поведе техническото изложение на ученически изделия и атрактивно представяне на специалностите в училището, експонирано на Панорамата на професионалното образование пред Дом на културата „Арсенал” на 23. 04.- Кулминация на Празника е шествието „Парад на професиите“ - 25.04. в 16:30 ч. по улиците на града отново ще преминат ученици от всички специалности, техните преподаватели и гости.


За екипа Хаджиеновци ще бъде гордост и удоволствие представители на различни поколения и граждани на Казанлък да споделят общия празник.

Колективът на ПГ „Иван Хаджиенов“ кани всички свои възпитаници, приятели, съмишленици да се включат в инициативите на празника.