57-годишен изгоря с 5 бона, 14-годишен краде „Лада"

57-годишен мъж от Казанлък се оплакал в Районно управление „Полиция” в града, че около 16:00 ч. на 3 ноември на домашния му телефон се обадило непознато за него лице, което се представило за служител от полицията. Тому съобщило, че трябва да предаде сума пари за залавяне на телефонни измамници. След като бил въведен в заблуждение, мъжът оставил в кашон до контейнер за смет на ул. ''Славянска'' в Казанлък сумата от 4900 лв. Образувано е досъдебно производство.

В неделния ден, на 5 ноември, в полицията в Казанлък е получено съобщение от 65-годишен мъж от града за извършен опит за кражба на личния му автомобил "ВАЗ 21013", който е бил паркиран в Казанлък, ж.к. "Изток". Установено е, че в автомобила е проникнато чрез взломяване на предно дясно стъкло, същият е приведен в движение и се намира на няколко метра от мястото, на което е бил паркиран.

От извършените незабавни оперативно-издирвателни мероприятия са установени извършителите на опита за кражба - С. М., на 24 г., и непълнолетно 14-годишно момче, и двамата от Казанлък. Образувано е бързо производство.