50 лева ще струва най- скъпият туристически пакет за казанлъшките прояви по време на Празника на розата през 2017 година. Новата ценова листа за туристи и желаещите да посетят празничните прояви вече е публикувана на сайта на Община Казанлък. Този най- скъп пакет, озаглавен „Опознай Казанлък със сърцето си“-включва посещение на различни събития, музеи и гробници:
Сред тях са: ритуалите розобер и розоварене, Лъвовата чешма, Празнично карнавално шествие, което е кулминацията на Празника на Розата, Етнографският комплекс "Кулата", Художествена галерия, копието на Казанлъшката тракийска гробница и Гробница на Севт - Голяма Косматка.
Цената на новия пакет е съобразена с новите индивидуални цени на туристическите услуги в Казанлък, приети с Решение на Общинския съвет в града, в началото на лятото. Цените са предложени от Съвета по туризъм.

За другия голям и емблематичен за туристите казанлъшки фестивал в Долината на розите и траките, пакетните цени за туристи при посещения на прояви и места в Казанлък ще са с 10 лева по- евтини- 40 лева. Срещу тази сума туриститее ще могат да посетят ритуал розобер с автентични атракции, Етнографският комплекс "Кулата", Историческият музей "Искра" и копието на Казанлъшката тракийска гробница.
35 лева ще струва пакет за самия Празник на розата, който ще е на 2,3 и 4 юни следващата година. Срещу тази сума туристът ще имат право на посещение на ритуалите розобер и розоварене в розовите градини край Казанлък и на седящо място по време на празничното карнавално шествие.

От Община Казанлък са предвидили и по-съкратен и съответно по –евтин пакет за туристи, които не разполагат с толкова време, който е от 25 лева и срещу него ще могат да се посетятсъщо розобер в някое от казанлъшките села и участват а в тамошните атракции, които го съпровождат, както и Етнографския комплекс "Кулата" и Исторически музей в града.

Извън двете големи туристически събития,за туристите, преминаващи целогодишно през Казанлък е предложен специален пакет "Казанлъшка маслодайна роза", който е от 30 лева.
Той предлага освен изборените до момента атракции, също и разглеждане на експозицията в Художествената галерия в града. С 5 лева по-евтино илиза същата разходка, без посещения на Историческия музей, където са копията на дузина ценни тракийски находки.

С нови цени ще са и билетите за двата култови спектакли за казанлъшки малки и големи хубавици: 20 лева за конкурса „Царица Роза“, който е в началото на май и 10 лева за „Мини мис“, известен още като „Принцеси на Розата“, в който участват момичета от местните забавачници.


От следващия празник на розата в Казанлък вече ще се заплаща и заснемането на всяко едно събитие от празничната програма на Фестивала на розата, с камера или фотоапарат. Съответно по 35 и 20 лева. Кой и как ще събира таксите и ще контролира това, все още не е ясно, но до оставащото време най- вероятно Общината в Казанлък ще изработи и такъв механизъм.

По-скъпи стават и седящите места за празничното шествие- по 20 лева всяко. При положение, че туристът иска и да присъства на ритуалите по розобер и розоварене, коита са по-рано същата сутрин, освен шествието, ще се бръкне с още 16 лева отгоре.