4 години затвор за измама с кредити

Четири годиин лишаване от свобода, при първоначален строг режим, получи по обвинителен акт на Окръжна прокуратура-Стара Загора осъдена 34-годишна жена, осъдена за измама.

Чрез използване на неистински документ тя е получила без правно основаниепарични средства- 55 броя договори за потребителски кредити, с намерение противозаконно да ги присвои. Полученото по този начин и на името на други лица, без правно основание парични суми от кредити са големи размери 118 700 лева.

Сумите били отпуснатите по потребителски кредитите, сключени без знанието на лицата, чиито данни са използвани. Парите били приведени по 13 банкови сметки на П.Л. и на управлявани от нея дружества. По делото е установено, че парите, предоставяни по различните кредити, били в размер от 1 000 лева до 3 000 лева. П. Л. се е сдобивала с данните на пострадалите чрез обяви за работа в нейната фирма, брошури, лични контакти или чрез свои познати, като е плащала комисионни и тези лица са й предоставяли ксерокопия на лични карти и документи за доходи. С присъдата е уважен граждански иск в размер на претърпените имуществени вреди.

Присъдата не е окончателна и подлежи на протест и обжалване пред Апелативен съд-Пловдив.


Информацията е на Апелативната прокуратура в Пловдив