36 годишен рециидивист в ареста, заради опит за изнасилване

Задържане под стража определи Съдът за 36 годишен мъж, заради опит за изнасилване на 19 годишна. мярката е по искане на Районната прокуратура в Казанлък.

36 годишният П.М. е привлечен като обвиняем за това, че на 08 юли 2018 г. в гр.М., обл. Стара Загора, в условията на опасен рецидив е влязъл в сграда, в която работила 19-годишната пострадала. Там я заговорил и предложил да й помогне в изнасянето на маси и столове от складово помещение. Докато се придвижвали към склада, обвиняемият вкарал пострадалата в една от стаите, заключил вратата, взел й телефона и започнал да я удря по главата и цялото тяло, изказвайки намерението си да осъществи насилствен полов акт. Младата жена през цялото време викала и се отбранявала, като успяла да натисне паник бутон, след което дошли служители на СОТ, а извършителят избягал.

Образувано е производство, под ръководството на Районна прокуратура-Казанлък. До момента са извършени разпити на свидетели, на обвиняемия, извършен оглед на местопроизшествие, изготвена е техническа експертиза, лицата са освидетелствани и са назначени съдебно-медицински експертизи и др. писмени доказателства.

Обвиняемият П.М. е осъждан, по 20 присъди, за престъпления против собствеността и за едно престъпление против половата неприкосновеност.

Освободен е от затвора в Стара Загора през декември 2017 г., където е изтърпял общо наказание „лишаване от свобода“ за срок от 10 месеца.

Настоящото престъпление е извършено при условията на опасен рецидив по см. на чл. 29 ал.1 б.“а“ и б.“б“ от НК. За престъплението, в които е обвинен се предвижда наказание „лишаване от свобода” от 3 до 15 години.

Съдът е уважил искането на Районна прокуратура-Казанлък и прие, че се касае за висока степен на обществена опасност на деянието и на извършителя им.

Определението на Районен съд – Казанлък подлежи на обжалване пред Окръжен съд-Ст.Загора.Пресцентър на Апелативна прокуратура-Пловдив