33 ученци и 19 учители са с COVID-19 от 15 септември досега

От 15 септември до момента в област Стара Загора с COVID-19 са диагностицирани 33 ученици и 19 преподаватели. Те са от 22 училища в Стара Загора, Казанлък, Раднево, с. Ветрен, с. Оризово и с. Гранит, съобщават от Регионалната здравна инспекция в областния град.

На 19 октомври в областта са потвърдени 53 случая на COVID-19. Сред тях са преподавател на ученици от 3-ти клас в Основно училище „Кирил Христов“ в Стара Загора, преподавател на ученици от 4-ти клас в Основно училище „Св. Никола“ в Стара Загора, преподавател на 1-ви клас в Основно училище в село Ветрен, ученик от 12-и клас в Езикова гимназия „Ромен Ролан“ в Стара Загора и треньор в Спортно училище „Тодор Каблешков“ в Стара Загора. Паралелките са поставени под карантина, както и пътувалите в един автомобил с треньора.

Заразените са в добро състояние и се лекуват в домашни условия. На всички помещения в учебните заведения е извършена крайна дезинфекция.

От РЗИ призовават гражданите отговорно да спазват противоепидемичните мерки, стриктна лична и обществена хигиена и социалната дистанция.