15-годишен писател се срещна с американския посланик


15-годишният Лъчезар Йорданов от Казанлък спечели първо място в Националния литературен конкурс, посветен на толерантността и преминал под патронажа на Американското посолство в България.

Като част от наградата на призьорите бе гостуване в Посолството на САЩ у нас и среща-разговор с посланик Ерик Рубин. На тази среща казанлъшкият млад писател блесна и с добро владеене на английски език. Момчето е поканено да участва в проекти и други бъдещи мероприятия, организирани от Американското посолство в България. Лъчезар Йорданов е възпитаник на клуб „Светлини сред сенките” с ръководител Валентина Димова към ОДК „Св. Иван Рилски”.

Още награди завоюваха малките казанлъшки „светлинки”. 7-годишната София Людмилова и Геновева Трифонова на 11 години са отличени в Международния конкурс "Млади таланти", организиран от НДД – София от календара на МОН.

От Националният конкурс "Да уловиш звезда" с второ място е удостоен 14-годишният Кирил Димов. А от Националния конкурс "Христос Возкресе, радост донесе” второ място спечели Борис Йовчев на 9 години. Неговата връстница Милла Рачева е класирана на второ място в Националния конкурс "За хляба наш", който също е включен в календара на МОН, за закрила на деца с изявени дарби.

На светлинките им предстоят и поредица от премиери, посветени на месеца книгата и насърчаване на четенето при децата и младежите.