100 полицаи положиха клетва в Казанлък

Клетва положиха 100 стажанти от Главна дирекция „Национална полиция”, преминали обучение в Центъра за специализация и професионална подготовка - Казанлък при Академията на МВР.

Първенец на випуска е Станимира Делчева, която получи грамота от ректора на Академията на МВР старши комисар доц. д-р Неделчо Стойчев. С грамоти, връчени от ректора, бяха удостоени още Борис Нанев и Михаил Петков. За своето добро представяне по време на обучението директорът на Центъра в Казанлък комисар Красимир Иванов отличи с грамоти Кристина Стойчева, Радостин Алексов и Ерда Сали.

Официалната церемония по полагането на клетва на стажантите започна с полагане на цветя и венци на паметника на загиналите служители на МВР, намиращ се на територията на Центъра за специализация и професионална подготовка, с вдигане на националния флаг и с приветствени слова.

Тържеството бе уважено от заместник-министъра на вътрешните работи Милко Бернер, от Маноил Манев, народен представител от 44 Народно събрание и член на Комисията по вътрешен ред и сигурност, от заместник-областния управител на Стара Загора Красимир Червилов, от заместник-ректора на Академията на МВР комисар доц. д-р Добромир Доков, от директора на ЦСПП-Пазарджик комисар Стоян Зайков, от началника на административния отдел в ОД на МВР-Ловеч Искрена Петрова и началника на РУ-Ловеч главен инспектор Златин Михайлов. Присъстваха роднини на новозаклелите се полицейски служители.

Водосвет за здраве на новите попълнения в редиците на МВР отслужиха свещениците отец Николай и отец Иван от Казанлъшка духовна околия.

Центърът за обучение на кадри за системата на МВР е открит в Казанлък на 1 октомври 1970 година като специализирано учебно заведение. От 2000 година той е в структурата на Академията на МВР.