Таксиметровите услуги в Казанлък с нови тарифи С 24 гласа „за“, вчера на заседание на Общинския съвет прие предложението на превозвачите за повишаване цените на таксиметровите услуги в Казанлък. Минималната цена на таксиметровия превоз става 1,05 лв./км. за дневна тарифа и 1,19 лв./км. за нощна тарифа. Максималната цена става съответно на 1,55 лв./км. и на 1,69 лв./км. за дневна и нощна тарифа, както и на 0,30 лв. за една минута престой.
Цените на таксиметровите услуги не са променяни от ноември 2014 година, когато са утвърдени минимални цени от 0,80 лв./км. за дневна и 0,90 лв./км. за нощна тарифа и максимални 0,90 лв./км. за дневна и 0,95 лв./км. за нощна тарифа и цена на минута престой от 0,20 лв.
Предложението за промени в тарифите на таксиметровите услуги бе внесено в местния парламент от Димо Димов, управител на „Мистрал“ ЕООД. То бе подкрепено от почти всички фирми от бранша. Единствено Стефан Стоянов, управител на „Джипи-Н“ ЕООД имаше по различно становище. Неговата оферта бе минималната дневната тарифа да стане 0,99 лева, като останалите искания на колегите му бяха подкрепени от него.