На предстоящото заседание на Общински съвет-Казанлък, което ще се проведе на 27 април от 9:30 часа в зала „Инфра”, общинските съветници ще разгледат предложението за увеличение на билетчето за пътуване във вътрешноградския транспорт. Целта е да се пренасочат пътниците към алтернативните начини за закупуване на билети.
Това става ясно от публикувания доклад в дневния ред на предстоящото заседание.
Предложението за актуализация на цената е внесено от превозвача „Балканинвест” ЕООД. Като основание за предложението са посочени повишените инфлационни равнища в страната и произхождащите от това повишения на цените на основните консумативи и услуги – ел. енергия, горива, неколкократното увеличение на трудовите възнаграждения и други.
Превозвачът предлага повишаване единствено на цената на еднократния билет пътуване, закупен на място в електробусите от кондуктор. Предвижда се тя да се повиши от лев на 1.20 лв.
„Балканинвест” предлага възможност за закупуване на билет за еднократно пътуване с отстъпка на цена от 1 лв., но при условие, че пътниците са закупили своите билети предварително - от автомати „/ТВМ/ машини“ разположени на четири точки по булевардите Александър Батенберг и 23 ПШП или от мобилното приложение „Градски транспорт Казанлък“
Целта промяната е намаляване на реализираната загуба на превозвача от дейността по вътрешноградски транспорт и функционално използване на новата билетна система, чрез пренасочване на пътниците към алтернативните начини за закупуване на билети. Цените на абонаментните карти няма да се променя.