Областният управител на Стара Загора свиква новоизбрания Общински съвет на Казанлък на 5 ноември 2019 г. от 10.00 часа на първо заседание. Заседанието ще се проведе в залата за събрания на Общинския съвет – зала „Инфра“.

Дневният ред включва връчване на удостоверения на новоизбраните общински съветници и кметове, полагане на клетва от новоизбраните общински съветници, кмет на общината и кметове на кметства и избиране на председател на Общински съвет – Казанлък, мандат 2019 – 2023 г.

37 са избраните на 27 октомври общински съветници на Местни избори ‘2019. Разпределението на местата в местния парламент са: 13 за ПП ГЕРБ, 9 за „БСП за България”, 8 – за Местна коалиция „Алтернативата на гражданите”, 6 – ДПС, 1 - ПП „ВМРО – Българско национално движение”.

На първи тур бе избран кметът на община Казанлък – Галина Стоянова от ПП ГЕРБ, както и кметове на 9 населени места на територията на общината. На приключилия вчера втори тур на местните избори бяха избрани още 7 кметове на населени места. В три населени места предстои да бъдат назначени кметски наместници. Имената на избраните кметове са публикувани на сайта zakazanlak.bg: http://www.zakazanlak.bg/ot-denya-20/okonchatelno-yasni-sa-kmetovete-na-7-te-naseleni-mesta-10199