И съветници в групата за разговори за общинския имот в Несебър

Общински съветници от всички групи в Общинския съвет на Казанлък да участват в предстоящата официална среща между Община Казанлъки Община Несебър. Срещата ще е по повод новопридобития имот в Несебър, намиращ се на мястото на някогашните бунгала на Общината.
За това е настоял кметът на Казанлък Галина Стоянова пред ръководството на Общинския съвет в града, с мотив „ да не се злоупотребява в последствие с обвинения за „търговия с влияние“, „безстопанственост и други“.


За срещата съобщи Пресцентърът на Община Казанлък.


Кметското искане в разговорите да участват широк кръг съветници идва две седмици след като от трибуната на Съвета общинският съветинк Джамал Папарланов направи изказване, което даде повод на колегите му от БСП да го заподозрат него и общинската власт в търговия с влияние.
Предстоящата среща между представители на общините Несебър и Казанлък ще е за обмяна на опит и обсъждане на възможните варианти за разпореждане с общинския имот, след което да бъде взето окончателно решение за бъдещето на общинската собственост.


Пазарната оценка на имота, който общината в Казанлък успя да придобие миналата година е 941 400 лв. Имотът е от 2,8 дка, намира се на 540 метра от плажната ивица в Несебър и е в район с изградена комуникационна инфраструктура.


Едва през последните осем години са довършени процедурите за придобиване на терена. През декември миналата година имотът в Несебър окончателно е изваден от горския фонд на Агенцията по горите и е закупен със 300 000 лв., средства от общинския бюджет, с което Община Казанлък стана пълноправен собственик на целия имот.