Задържаха под стража 30-годишен с 19 присъди През октомври Прокуратурата е предала на съд общо 28 души

По искане на Районна прокуратура-Казанлък съдът определи „задържане под стража“ спрямо М.И., на 30 г. Мъжът е обвинен в това, че на 12 срещу 13 октомври 2018 г. в гр.К., област Стара Загора, от апартамент е отнел телевизор на стойност 400 лева в условията на опасен рецидив. Няколко дни по късно продал телевизора на свой роднина срещу сумата от 100 лв. След разкриване на престъплението, вещта е била доброволно предадена и предстои да бъде върната на собственика й.

Съдът уважи искането на Районна прокуратура-Казанлък, че се касае за висока степен на обществена опасност на деянието и на извършителя му. Обвиняемият М.И. многократно е осъждан – с 19 присъди за престъпления против собствеността. Настоящото престъпление е тежко умишлено, за което се предвижда наказание „лишаване от свобода” от 2 до 10 години, извършено при условията на опасен рецидив. М.И. е изтърпял наказанието по последното си осъждане на „лишаване от свобода“ в размер на 4 години през април 2018 г., т.е. налице е реалната опасност да извърши и друго престъпление.

Определението на Районен съд – Казанлък, подлежи на обжалване пред Окръжен съд - Стара Загора.

През месец октомври 2018 г. Районна прокуратура – Казанлък, е ръководила разследването по 104 новообразувани досъдебни производства. Най-висок дял заемат досъдебните производства за извършени сеяния в категорията „Общоопасни престъпления“ - общо 27 дела, което представлява 26 % от всички новообразувани дела за периода, следвани от „Престъпления против собствеността“ – 22 дела, „Престъпления против стопанството“- 14 дела, и „Престъпления против реда и общественото спокойствие“-7 дела.

През месец октомври 2018 г. Районна прокуратура – Казанлък,е предала на съд 28 лица по общо 25 акта, внесени в Районен съд - Казанлък, като общо осъдени, с влязла в сила присъда, са 44 лица.