За 10-ти път "Дърво с корен"

За 10-а поредна година националният конкурс, посветен на любимите на хората дървета- „Дърво с корен“, събира разкази за дървета, които докосват живота и сърцата на хората
Конкурс „Дърво с корен” на фондация „ЕкоОбщност” се провежда с подкрепата на „Асоциация на арбористите в България“, „Адвенчър нет” и „Музейко”. Снимки и истории на любими на хората дървета, оставили отпечатък върху местната общност, селище, история или лично, се събират до 6 септември 2019 година.

Във фотосъстезанието могат да участват и представителите на средища, поддържащи местния дух и пазещи историческото минало – читалища, училища, културни центрове; общини и всеки друг, който обикаля и познава забележителни природни места, цени и се интересува от ролята и мястото на дърветата, може да участва, като изпрати историята и снимки на любимо или впечатлило ги дърво.

През юбилейната година от провеждането на конкурса, организаторите очакват предложения от цялата страна в трите категории - „Дърво с корен“, „Млад природолюбител“ и „Вековните дървета говорят“.


В конкурса могат да бъдат номинирани и участват и всички дървета, които до момента не са печелили приза „Дърво с корен“ през 9-те изминали издания.


Желаещите да участват, могат да изпращат снимките си и историите на специалните за тях дървета на tree@bepf-bg.org до 6 септември тази година.


Пълните условия за участие са достъпни на интернет страницата на фондация „ЕкоОбщност“, а на Конкурс „Дърво с корен“ във фейсбук текущо се публикуват постъпващите номинации. Изборът за победител в тазгодишния конкурс ще се осъществи онлайн, на интернет страницата на конкурса, през октомври.

Тази година фондация „ЕкоОбщност“ ще включи в конкурса и предложения, направени от експерти (биолози, еколози, лесовъди, др.). Ако сте експерт и бихте искали да предложите интересни дървета, пишете на tree@bepf-bg.org, за да бъдат посетени или да се запишат и публикуват техните историите им.

Повече информация може да се получи и на мобилен номер: 0882 620 948