Христиана Харалампиева, Дамян Стоев, Ани Тенева, Хелена Калайджиева, Виктория Влахова, Виктор Владков, Адриана Узунова, Златомир Трифонов и Александра Симеонова спечелиха общо 28 награди за една седмица. Това е своеобразен рекорд на възпитаниците на музикалния педагог Елена Юлиянова от СОУ „Екзарх Антим І” и ШИ „Емануил Манолов” при НЧ „Искра-1860”. Малките таланти са участвали в национални и международни конкурси.


В София се проведе конкурс за участници в категория класически инструменти - пиано, в рамките на 12-то издание на Национален детско-юношески конкурс за музикално изкуство „Орфеева дарба”. Със Специална награда на конкурса „Златна лира” бяха отличени 6-годишната Христиана Харалампиева - най-малък участник в тази категория, и 16-годишната талантлива пианистка Александра Симеонова за най-добро изпълнение на българска музикална творба. Златен медал във втора възрастова спечели най-малкият участник 8-годишният Дамян Стоев, а със сребърен медал журито отличи конкурсните изпълнения на Ани Тенева и Виктория Влахова. Поощрителна награда в тази група спечели Хелена Калайджиева.


В трета възрастова група със сребърен медал беше награден изявеният млад казанлъшки пианист Виктор Владков, който преди няколко дни се е завърнал в родния си град с Първа награда от Международен клавирен конкурс в Лондон. С бронзов медал за изпълнение на конкурсната сцена беше удостоена 13-годишната млада пианистка Адриана Узунова.


В 4-та възрастова група сребърен медал и специална покана за участие в майсторски клас на проф.Людмил Ангелов спечели 15-годишният пианист Златомир Трифонов. Със специална награда на конкурса за високи педагогически постижения беше отличена и клавирен педагог Елена Юлиянова.

В тазгодишното издание на Международния детски фестивал „Млади таланти – 2016” за първи път участваха възпитаниците на Елена Юлиянова - Христиана Харалампиева, Дамян Стоев, Хелена Калайджиева и Адриана Узунова и спечелиха най-високите оценки за конкурсните си изпълнения.


В конкурса „Вивапиано”, посветен на 120 годишнина от рождението на композитора Петко Стайнов, в залите на концертен комплекс „България”, се състезаваха над 100 млади изпълнители в категории пиано соло и клавирни дуа, разделени в 10 възрастови групи, а техните изпълнения бяха оценявани от 6-членно международно жури.


Първите награди и право на участие в заключителния гала-концерт на лауреатите в зала „България” завоюваха Христиана Харалампиева, Ани Тенева, Златомир Трифонов и клавирно дуо Александра Симеонова – Златомир Трифонов. Втори награди във съответните възрастови групи спечелили Дамян Стоев, Виктория Влахова, Хелена Калайджиева и Адриана Узунова.


Забележителен успех постигнаха дебютантите на това трудно международно състезание Христиана Харалампиева и Дамян Стоев в категория клавирни дуа. Вълнуващ момент на този конкурс е връчване на Специалните награди по време на заключителния гала-концерт. Със специална награда „Парашкев Хаджиев” беше награден 8-годишният талантлив първокласник от СОУ”Екзарх Антим І” Дамян Стоев.


Специална награда на Съюза на българските композитори за най-добро изпълнение на българско музикално произведение за изпълнение на „Ръченица” от Петко Стайнов, транскрипция за пиано Виктор Чучков, беше връчена на талантливия млад пианист Златомир Трифонов.

Златомир Трифонов беше удостоен и с още една специална награда, която се връчва в края на гала-концерта - с над 80 процента гласове на слушателите в зала „България” казанлъшкият талант спечели наградата на публиката.

Носител на Голямата награда VIVAPIANO JUNIOR - „GRAND PRIX JUNIOR 2015” е 12 – годишният Виктор Владков с участието на Софийска Филхармония с диригент Жорж Димитров, който блестящо изпълни концерт за пиано и оркестър в ре-мажор от Й.Хайдн.