Казанлък днес се включи в проекта на БНТ и бе един от 13 градове в България част от кампанията „ Откривай България“. Поканата за участието на Казанлък датира отпреди няколко седмици. Проектът, с който Казанлък ще участва в Детската Евровизия бе реализиран със съдействието на Петя Минекова, директор на Художествената гимназия „ Акад. Дечко Узунов“, Ваня Запрянова, ръководител на Школа „ Арт линия“, Ренина Лекова, ръководител на Школа „ Ренина“ и Галина Иванова, ръководител на Школа по живопис към Детския комплекс в Казанлък. Идеята за проекта и неговото изпълнение в по-голямата му част са дело на художника Румен Петков.

Кандидатът за кмет на община Казанлък от ПП ГЕРБ Галина Стоянова поздрави участниците в проекта и припомни, че подготовката за участието на Казанлък в " Откривай България" датира още преди три месеца, когято Градът на розите получи поканата да бъде един от 13-те български града в кампанията на БНТ. Тя припомни и реализаторите на идеята директорът на Художествената гимназия в Казанлък и ръководителите на трите школи по изобразително изкуство " Арт Линия", " Ренина" и тази на Дтески комплекс " Св. Иван Рилски".

Кампанията „Откривай България“ е посветена на 13-то издание на Детската Евровизия и в нея участват 13 града, сред които и Казанлък. Целта и e да повиши интереса към детското творчество и предстоящото издание на Детската Евровизия 2015. Във всеки от градовете - домакини на кампанията известен художник, съвместно с деца от региона рисува една от природните или историческите забележителности на своя край. Всяка от картините е своеобразна покана на българските деца към техните европейски приятели – участници в Детската Евровизия 2015 да открият красотата, историята и гостоприемството на страната ни.

В парк „Розариум” в Казанлък художникът Румен Петков нарисува картина, на която е изобразена Казанлъшката гробница. В парка рисуваха и възпитаници на трите школи по изобразително изкуство и ученици от Художествената гимназия в Казанлък. Свои песни изпълниха и деца, които са участвали в конкурса за Детска Евровизия тази година.