Двама сръбски музиканти ще гостуват в концерта на Общински камерен оркестър - Казанлък. Това са солистите Игор Алексич на цигулка и Александър Яковлевич на виолончело. Музикалната проява е със заглавие "Вдъхновение от хармонията", а концерта ще се състои в Галерията на Културно информационен център "Искра" 4, където в момента е подредена изложбата "Есенен салон". Този концерт се осъществява с любезното съдействие на "Кремоненфис Арт Студио". Публиката ще може да се наслади на творбите от Г. Хендел, А. Вивалди, М. Понсе, Т. Хъгинс, П. Стайнов, Б. Барток.

Ръководител на Струнния камерен оркестър „Казанлък“ е Иван Иванов. В състава влизат още Любена Тянова – първа цигулка; Мариета Дундова – втора цигулка; Румелия Христова – виолончело; Хариета Бакалова – виола; Стефан Христов и Манчо Караилиев – класическа китара.

Сръбският музикант Игор Алексич не за първи път идва в Казанлък. През лятото на 2012 заедно с Милан Митич - китара, развълнуваха казанлъшката публика с тяхното майсторско изпълнение на класическа музика. Те изсвириха фрагменти от Арканджело Корели, Мауро Джулиани, Фердинандо Карули, Николо Паганини, Антонио Диабели. Концертът беше организиран от Кремоненфис Арт Студио и "Кремона-България" ЕООД.

От 2002 г. Игор Алексич работи като професор по цигулка във Факултета по изкуства в Ниш. Счита се, че е създал и е член, както на Камерния Ансамбъл "Константинус", в рамките на който работят няколко по-малки камерни ансамбъла, така и на Симфоничния Оркестър "Камерата Сърбика" от Белград, който му предостави много забележителни изпълнения в страната и чужбина. През сезоните от периода 2003 - 2006 той бе избран за Генерален Директор на Нишкия Симфоничен Оркестър и Арт Директор на Нишкия Музикален Фестивал.