КАТ започва масирани проверки по всички пътища в страната

След засилените проверки на КАТ по пътните артерии към морето в края на миналата седмица, от 28 юли „Пътна полиция“ обяви, че ще има масирани проверки по всички пътища заради нарасналия брой жертви през последните дни.

За последните три дни има около седем пътни пътни инцидента с десет загинали лица. „Анализът, който направихме на катастрофите, показа, че те се дължат на неправилни маневри, навлизане в насрещното платно и недостатъчен контрол над автомобилите от страна на шофьорите. Това е причината от днес до понеделник да се проведе специализирана полицейска операция на територията на цялата страна“, заяви главен инспектор Николай Крушарски от "Пътна полиция“.

Операцията ще се проведе на два етапа. От 28 юли до 14.00 часа в петък контролът ще бъде засилен в малките населени места и ще се проверяват шофьорите за употребата на алкохол, наркотици, дали извършват неправилни маневри, дали са правоспособни и дали притежават "Гражданска отговорност". Вторият етап на операцията ще бъде насочен към водачите на МПС-та, които управляват с превишена скорост на първокласните и второкласните пътища, както и на магистралите.