БСП с два въпроса след обвиненията срещу кмета на Николаево Косьо Косев


Защо сега? и Кой е притеснен? Има правила за всички, но в случая с Косев „манджата е пресолена”

Защо сега? и Кой е притеснен? – това са двата въпроса, които ще задава БСП след като Окръжна прокуратура Стара Загора повдигна обвинение срещу кмета на Николаево Косьо Косев за това, че през април-май 2009 г. не е упражнил контрол над дейността на общински служител.
Защо сега, в предизборна кампания, се повдига обвинение за период от преди 6 години? Защо това обвинение изведнъж се оказа новина в най-рейтинговите национални сайтове? Някой пресоли манджата с медийното отразяване.
Кой е притеснен от преизбирането на Косьо Косев? Защото е ясно, че той е човек направил много за Николаево, подкрепен от хората там и най-вероятно – отново ще бъде кмет. Опонентите май се страхуват, че загубата е реална. Николаево обаче е малка община и всички виждат кой какво прави и кой колко струва.
Случаят с Николаево не е само местна тема. Разчитайте го като предупреждение за всеки неудобен кмет, че може „да не е упражнил достатъчно контрол”. Сред „неупражнилите достатъчно контрол” вероятно няма да се окажат кандидати и кметове на ГЕРБ, въпреки, че из цяла България с просто око се вижда какво е качеството на техните проекти, как пропадат улици и се руши току-що построеното.
И още – в Перник стана ясно, че кандидат за кмет купува гласове, дано стане ясно и как ще реагират на това съответните органи.
БСП смята, че в държавата има закон и правила и всеки е отговорен пред тях. Но най-важно е как се прилагат те.
Вярваме, че всеки е невинен до доказване на противното. За съжаление в публичното пространство излиза, че всеки става виновен след прессъобщение на прокуратурата.

Областен съвет на БСП - Стара Загора