20 свободни работни места за лекари, сестри и акушерки

Бюрото по труда обяви днес свободните работни места в Казанлък и региона. На фона на преобладаващите позиции за среднисти, се откроява впечатляващото число на висшите медицински кадри - лекари, медицински сестри и акушерки.

10 са свободните работни места за лекари, по 5 са за медицински сестри акушерки с висше образование. Към това се прибавя и нуждата от един медицински лаборант, също висшист. Докато доскоро стряскащата цифра бе за свободните учителски места, то 3 дни преди новата 2018 година регион Казанлък се оказва без лекари и медицински персонал. Продължава да се търси и биолог, специалност микробиология. Сред техническите специалности свободни позиции има за програмист и експерт проектиране и програмиране.

Традиционно на пазара на труда са необходими машиностроители със средно образование – стругари, машинни оператори-производство на експлозивни вещества, стругари, фрезисти, заварчици, шлайфисти, монтьори. Свободни места има още за шофьори и продавачи, готвачи, обслужващ персонал в магазин и други.

Значително са намалели обявените в Бюрото по труда свободни работни места към 28 декември, сочи справката от там. 113 са общо свободните позиции, като от тях 25 са за специалисти с висше образование – 20 от които са с медицински профил. Сред хората със средно образование търсените специалности са свързани с машиностроенето. Свободните позиции за кандидати, отговарящи на тези условия, са 44.