110 деца – сираци в неравностойно положение, изоставени, настанени в трите Защитени жилища, Центровете от семееk тип на територията на община Казанлък ще бъдат посетени от Дядо Коледа в тазгодишната, трета поред „Акция Дядо Коледа 2015“, организирана и вдъхновена от Сдружение „ Бъдеще за децата“. Това съобщиха днес представители на сдружението. За предколедната радост те ще разчитат отново на сърцати хора, които ще посегнат към специалните благотворителни елхи с писма и картички, създадени от сдружението. Във всяко едно има номер и история на дете, което има нужда от подарък. Историите са така разказани, че опазват тайната на детето и в същото време дават достатъчно информация за детското желание или нужда, каза Невена Трифонова, пресаташе на Сдружението. Посегналите към писмата е нужно единствено да закупят пожелан подарък по тяхна преценка, да залепят номерчето от писмото на закупения подарък и го оставят под елхата.


От днес до 18 декември включително, на 3 места в Казанлък и хранителен магазин в центъра на село Дунавци, окичените с детски истории елхи ще чакат своите добри хора.
В пакетите не бива да се поставят пари, лекарства или хранителни продукти, допълниха от сдружението.
Местата, където желаещите ще могат да намерят елхите с писма са магазинът на „Вимакс“ и фоайето на Информационния център на улица „Искра“ 4. За първи път тази година в кампанията „Акция Дядо Коледа 2015“ се включва и „Арсенал“ АД. Групата общински съветници „Експерти за Казанлък“ също се присъединяват към инициативата.
В „Арсенал“ АД елхата с писма ще бъде поставена в централния фирмен стол.Като добра орисница на кампанията заместник - кметът Лилия Цонкова първа посегна за история в писмо, която да превърне в незабравима коледна радост.
Тя поздрави за сърцатата и дейна работа работещите в Сдружението и призова гражданите на община Казанлък да прегърнат отново идеята.


За трите си години работа в акция „Дядо Коледа“ сдружение „ Бъдеще за децата“ на практика удвои броя на децата в нужда, които да имат възможност да получат подаръци лично от Дядо Коледа в навечерието на празниците. През първата година подаръци под елхата добри хора са оствили за 70 деца, през миналата година за 105, при поискани 70. Тази година търсим подаръци за 110 деца, но ще е радваме, ако успеем да зарадваме и други, за които Коледата е почти непосилна, каза Мария Гинева, изп. директор на Сдружението „Бъдеще за децата.