Общинският съвет за тристранно сътрудничество, чието заседание се проведе на 3 януари 2020 година, се споразумя по проекта за бюджет '2020 за възнаграждението на медицинските сестри в детското здравеопазване в община Казанлък и на помощния персонал в детските ясли. Съгласно постигнатата договореност, увеличение ще има на трудовите възнаграждения на работещите в тези сфери, като на медицинските сестри в общинското детско здравеопазване основната работна заплата се увеличава на 850 лв., а на помощния персонал в детските ясли - на 660 лв. За това съобщава общинският пресцентър.

Страните са се разбрали още да преразгледат анализа на приходната част на бюджета към месец април 2020 година. При запазване числеността на децата, което е условие да не се получи намаление от държавните средства, да се постигне увеличение на възнагражденията на 900 лв. за медицинските сестри в здравните кабинети в училищата, в детските градини и яслите, съгласно отрасловото споразумение.

В основата на разговорите на Общинския съвет за тристранно сътрудничество в община Казанлък са били предложения по проекта за общински бюджет '2020. В представения проектобюджет за тази година е заложено увеличение на работните заплати с 10 на сто на всички общински служители, във всички общински звена.

В заседанието на тристранния съвет са участвали кметът Галина Стоянова, зам.-кметът по финанси Драгомир Петков, председателите на регионалните синдикални структури - Цветанка Пискова, председател на СРС на КТ „Подкрепа“, и Николай Маринов, председател на КНСБ, както и Ангел Скендеров, председател на Казанлъшката търговско-промишлена палата. След заседанието лидерът на КТ "Подкрепа" Цветанка Пискова сподели, че синдикатите са удовлетворени и обнадеждени от срещата.

Участниците в тристранката са обсъдили въпроси, свързани с трудово-осигурителните отношения, колективното трудово договаряне, заетостта и икономическата ситуация в региона.