Стоянова подновява връзката с Египет

Кметът на Казанлък Галина Стоянова е на визита в Египет.
Тя е там като част от българската делегация, водена от министъра на туризма Николина Ангелкова.
Посещението в арабската република е работно, като визитата е по покана на д-р Рания ал-Машат, министър на туризма на Египет.
Казанлък има сключено Споразумение за взаимно сътрудничество в областта на културата, науката и културния туризъм от 2006 година, подписано между Казанлък и Луксор от тогавашния кмет Стефан Дамянов и губернатора на Луксор.
От Пресцентъра на Община Казанлък съобщават, че целта на Стоянова в Египет е да се възстанови старото побратимяване между Казанлък и египетския град Луксор в Долината на фараоните.


В българската делегация освен кметът на Казанлък са включени представители на Народното събрание, български общини и туристическия бизнес.
В рамките на посещението те провеждат работни срещи с ръководството на Министерството на туризма на Египет, Египетската организация по туризъм, Египетската организация за развитие на туризма и други.


От Египет Стоянова е заявила, че посещението там е „много ползотворно, както в национален, така и в регионален мащаб за община Казанлък".


По време на разговорите се обсъждат ангажиментите и дейностите, заложени в Меморандума за сътрудничество в областта на туризма, който през месец май тази година бе подписан между министерствата на туризма на двете държави.