Ремонтират край паметника Кирков


Общината в Казанлък започна ремонта на пропадналата част от площадната плоча пред паметника на Георги Кирков в Казанлък.
Обещанието за този ремонт бе дадено от кмета Галина Стоянова пред структурата на Националон движение „Русофили“ в Казанлък преди няколко месеца.
Целостта на плочата бе наранена преди години, когато за една нощ бе прокопан канал под нея и после също за една нощ посипан.
Куп градски легенди свързаха тогава дългия и странен изкоп под паметника на видния деец на работническото движение в България.


Общински работници ще възстановят наранената и пропаднала част от плочата, както и тротоара около паметника, ще облагородят с нова зеленина и декоративни рози района, както и ще се изгради тротоарна пътека, оформена до момента през цветните алеи от самите граждани.
Средствата за ремонта са от общинския бюджет. Ремонтните дейности ще приключат преди празника на розата, увери zakazanlak.bg Даниела Коева- заместник- кмет по строителството в Община Казанлък.


Тя уточни, че всички ремонти, които се извършват в момента от общински работници в централната градска част на Казанлък, ще приключат до края на май.