Разработва се проект за цялостна реконструкция на сградата на Профилирана хуманитарна гимназия „Св. св. Кирил и Методий”, за който ще се търси финансиране. Това е съобщила кметът на община Казанлък Галина Стоянова по време на своята инспекция в учебното заведение във връзка с извършваните вътрешни ремонти. Сградата на гимназията е паметник на културата от местно значение.


В момента ремонтни дейности се извършват на физкултурния салон, който се ползва и от ОУ „Мати Блгария”.

„Община Казанлък ще посрещне учебната година с реновирани, красиви училища като сгради и инфраструктура. Вече няма училище в града, където да не сме се намесили с реконструкции“, е заявила Галина Стоянова по време на визитата, съобщава общинският пресцентър.

„През тази учебна година ще осигурим място за всяко дете от детската ясла, през детската градина и училището така, както родителите желаят да получат най-доброто като образователна среда, образование и възпитание“, е казала още Галина Стоянова.

По Инвестиционната програма на Община Казанлък за тази година се извършва основен ремонт на ДГ №17 „Славейче” - покрив, фасада, дограма и изолация, облагородяване на детските площадки на територията на Дневна детска ясла №4 „Пролет“ и Детска градина №8 „Юрий Гагарин, подменена е отоплителната инсталация в ОДК „Свети Иван Рилски“, основно бе ремонтирана оградата на ППМГ „Никола Обрешков“. В началото на учебната 2019 – 2020 година обновленията на сградите ще бъдат готови да посрещнат учениците.

Образователната система в община Казанлък ще посрещне повече от 680 първокласници, по предварителни данни за електронния прием в училищата.