Правителството даде имот на Техническия колеж в Казанлък На своето редовно заседание днес, 28 март 2018 г., Правителството на България прие решения, с които предоставя на два университета правото за управление на държавни имоти.

За нуждите на Техническия колеж в Казанлък, който е в структурата на Технически университет-София, се предоставят сгради с отпаднала необходимост за ПГ „Иван Хаджиенов“. По този начин ще се осигури материална база за обучението на студентите от професионално направление „Машинно инженерство“, информира пресслужбата на Министерски съвет. По наша информация, става въпрос за сградата на бившето Строително училище в Казанлък, което ще бъде предоставено за развиване на образователната структура в града.

Както е известно, Техническият колеж в Казанлък отвори врати през октомври 2017 година с тържествена церемония, в която участваха вицепремиерът Валери Симеонов, кметът Галина Стоянова, плеяда известни български учени, депутати, представители на държавни органи и институции. В него следват висше образование млади хора, работещи основно в промишлените предприятия на територията на общината. Това е най-новият колеж към ТУ-София и към момента тук учат 80 студенти, 24 от които са от „Арсенал”. Те се обучават по специалността „Технология на машиностроенето“.

Другото висше учебно заведение, което получи имот, е филиалът във Видин на Русенския университет „Ангел Кънчев“. Решението за него се отнася за двата етажа от учебната сграда, които в момента филиалът ползва съвместно с Професионалната техническа гимназия „Васил Левски“.