Кацаго Сан Мартино иска да се побратими с Казанлък

„Казанлък познава Малтийския орден със социалните проекти, изпълнявани в града, за което изказвам признателността на нашите съграждани“, приветства кметът на община Казанлък Галина Стоянова посланика на Суверенния Малтийски орден у нас Н. Пр. Камило Дзуколи и кмета на община Кацаго Сан Мартино Антонио Мосини. Повод за визитата е поредното дарение на медицинско оборудване, направено от Суверенния Малтийски орден за МБАЛ “Д-р Христо Стамболски“ в Казанлък.

По време на срещата кметът на италианския град Кацаго Сан Мартино заяви интерес към побратимяване с Казанлък и посочи конкретни сфери за обмяна на опит. В града се провежда традиционният Фестивал на цветята с акцент върху розата, организира се рали на ретро автомобили, има добре развито производство на шампанско и богато културно-историческо наследство - в града са открити находки, датирани 5000 г. преди Христа.

Своята идея за запознанство между кметовете на българския и италианския град посланик Дзуколи коментира така: "Тъй като Казанлък е световна столица на розата исках да съдействам за това познанство, което може да се превърне в голямо приятелство.“

Високопоставените гости получиха покана от кмета на община Казанлък да посетят Фестивала на розата ‘2017.