Църковното настоятелство на с. Горно Изворово с помощта на Община Казанлък ще кандидатства към Дирекция по вероизповеданията към Министерски съвет за осигуряване на средства за ремонт и вътрешна реконструкция на храм „Свети Димитър“, който през 2015 години празнува вековен юбилей. Това стана ясно днес по време на срещата на кмета на община Казанлък Галина Стоянова с кмета на село Горно Изворово Надежда Пенчева. В предходния мандат са били отпуснати средства за ремонт на покрива на храма. Общината ще осигури средства и за ремонт на една от стаите на НЧ ”Отец Паисий - 1931”.

По време на общинската обиколка в селата Енина и Ясеново днес са били проведени разговори с представители на местните училища, читалища, детски градини и пенсионерски клубове и са били обсъдени актуални проблеми.
Близо 50 хил. лева от Инвестиционната програма на община Казанлък са предвидени за асфалтиране на две улици в село Енина – „Генерал Мирски“ и „Коле Парошев“.
В с. Ясеново, след смяна на водопровода, ще бъде асфалтирана ул. „Митко Палаузов“. Пенсионерите от населено място са поели инициатива за изграждане на парк, за който са представили проект, но е необходимо финансиране.