И тази година Казанлък и община Казанлък стават част от инициативата на бТВ МЕДИА ГРУП „Да изчистим България заедно".

Официалното начало на кампанията е утре, 21 май, 2016 г. в 08,30ч. и ще се провежда по План график, съобщават от Пресцентъра на Община Казанлък.

Ето и конкретните дати и наименования на акциите за почистване:

„Аз чистя и пазя моя квартал” 21.05.2016 г. – почистване на прилежащите територии към жилищни сгради, дворове, паркове, детски и спортни площадки, градинки, междублокови пространства.
„Чист и зелен Казанлък” 19.05.2016г. и 21.05.2016 г. – почистване и озеленяване на училищни дворове, детски заведения, територии около паметници, затревяване на свободни общински места, нискостеблени храсти и цветя в градинки и паркове, възстановяване на пейки /подмяна на счупени летви/ и боядисване на същите; премахване на изоставени, ръждясали табели от стълбове по улици и булеварди, почистване на ел. табла от агитационни материали и др.


„Привлекателни и уютни места за отдих и туризъм” 21.05.2016 г. - почистване на територии в крайградски места и зони за отдих, затревяване на свободни площи и залесяване.Организационният екип за провеждането на зелената инициатива е под ръководството на заместник-кмета на Общината Даниела Коева.

Пе строителни фирми са откликнали на еко инициативата и ще се включат с камиони и багери в почистването на нерегламентираните сметища.

За въпроси, свързани с кампанията казанлъчани могат да звънят на следните отговорните лица за контакти:

Петя Николова- 0889 338 777
Милена Петкова- 0887 700 846
Диспечер- 0431 63880За населените места в общината – кметовете или кметските наместници имат ангажимент да посочват пунктовете за раздаване на чували и ръкавици и за почистване на отпадъците и изготвят график за извозване на отпадъците.Кампанията “Да изчистим България заедно“ бе подета от телевизия БТВ преди пет години. Тя е част от световното движение за изчистване на планетата, чиито старт бе даден в Естония. Водещ партньор в инициативата на БТВ е Министерството на околната среда и водите.