Акция за бездомните животни организира Община Казанлък Поредна безплатна акция за кастриране на бездомни кучета и котки организира Общината в Казанлък, съобщават от Пресцентъра там. Акцията тази година ще се проведе от 24. 10. 2016 г., понеделник до 29. 10. 2016 г., събота, включително, в Общински приют за безстопанствени кучета, разположен северно от Художествената гимназия. Работното време с граждани, по време на акцията е от 9,00 ч. до 16,00 ч.
Акцията се организира по силата на договор за сътрудничество между Община Казанлък и „Тиехилфе Зюдан – Австрия”, с подкрепата на фондация „Анимал хоуп България – Казанлък“.
Животните се кастрират, ваксинират и обезпаразитяват и веднага след това се връщат на стопаните. Кастрират се бездомни кучета и котки, на възраст над 8 месеца, мъжки и женски.
По време на акцията ще бъдат обслужвани само кучета и котки на жители на Община Казанлък, желателно - с предварителна заявка.
От община Казанлък благодарят предварително на всички, които ще доведат бездомничета за кастрация, като по този начин ще предотвратят тяхното нежелано размножаване и ще заявят своята подкрепа за бездомните животни.
За повече информация:
Д-р Антония Илиева – ст. експерт ВЛ при Община Казанлък,
тел. 0887311884
и Евелина Недкова - фондация „Анимал хоуп България – Казанлък,
тел. 0896600524.