В Коледна приказка е превърнат подбалканският град Шипка, благодарение на местната управа и съпричастността на шипкалии- малки и големи.
Със светлинно шоу, приказни коледни герои, коледари и танцьори бе пуснато коледното осветление на града, запалена елхата в Шипка и дадено началото на поредицата коледни събития.


Дядо Коледа, Снежанка, седемте джуджета и подаръци за всички, също бяха част от празника в Шипка.
На централния градски площад малките таланти на Шипка пресъздадоха етюд от приказката за Снежанка и 7-те джуджета на братя Грим.

Специална изненада за всички бе съвременният прочит на част от приказката, като посланието към гостите бе, че в навечерието на тези празници човешките сърца трябва да са отворени за доброто.


Белобрадият старец, който децата на Шипка очакваха с нетърпение, долетя от далечна Лапландия до старопланинското ни градче на своя летящ мотор.
Дядо Коледа и жителите на градчето бяха поздравени от джуджета. Коледарски песни и наричания изпълниха напетите шипченски коледари, които благословиха стопанката на града, кметът Веси Панайотова и жителите, като им пожелаха здрава, мирна, благодатна и успешна нова година. Както повеля традицията, стопанката на Шипка ги дари с традиционни дарове.

В богатата и пъстра празнична програма по запалването на елхата и коледните светлини в Шипка взеха участие танцьорите от Клуб за народни танци,, Шипка“ към НЧ ,, Светлина -1861“ гр. Шипка с ръководители Илиян Добрев и Женя Петрова.


На площада бе нареден и Коледен базар с ръчно изработени предмети. Събраните средства от продажбата на коледните артикули ще бъдат предоставени на местната детска градина, за различни подобрения и ремонти в нея.


Празничната вечер, завърши с коледна вечеря за най-възрастните граждани на Шипка. В сградата на пенсионерския клуб в Шипка, бе организирана празнична програма, в която взеха участие малките коледари и музиканти от НЧ „Антон Страшимиров - 1909” с. Черганово с ръководител Петър Байнов. Томбола и баница с коледни късмети, веселие и танци допълниха празника на пенсионерите.


Да дариш усмивка е един от най-красивите подаръци, които може да направиш на някой друг“, сподели по време на празника кметът на Шипка Веси Панайотова.


Тя изрази надежда, че това ще е заразително за всеки един човек.