Вековно пиано ще звучи в Музея на фотографията Пиано на повече от един век бе дарено на Музея на фотографията и съвременните визуални изкуства в Казанлък. Старинният музикален инструмент носи марката A. Thunert & Sohne и е бил притежание на казанлъчанка, която от години живее и работи във Великобритания. Тя дарява пианото на Община Казанлък, а Общината го дарява на Музея на фотографията.

Така музикалният инструмент попада на точното място, защото, освен с изложбите на известни фотографи от България и чужбина, музеят се включи активно и в музикалните събития по време на Джаз фестивала в Казанлък. Две поредни години тук се провежда „Джаз кафе“ с представянето на световните джаз изпълнители като Майл Дейвис и Ела Фицджералд, а през миналата година на сцена на открито свири турският виртуоз – китаристът Мелих Гюзел.

С новата придобивка фотомузеят отваря още една страница в богатата си културна програма. В уютната зала на ул. „Чудомир“ казанлъчани вече с нетърпение очакват интересни музикални събития, към които се прибавя удоволствието от подредените прекрасни фотоси, сътворени от майстори на обектива.