Две нови премиери прибавя към афиша си за новия сезон казанлъшкият общински театър "Любомир Кабакчиев". С тях новите заглавия за последните 3 години работа на театъра стават 22, 12 от които са постановки за деца. „Тримата мусктари“- постановка на Николай Гундеров и поетичният хепънинг „Пристанища и стаи“ на Петър Денчев са двете нови заглавия в афиша на тетъра за този сезон, каза на пресконференция дирекоторът му Диана Рамналиева. Тя показа и първата награда от Европейския фестивал на пътуващия театър, с която трупата се завърна наскоро от Сливница. Четири са и новите актьорски попълнения в състава на театъра, сред тях е и актьорът Ивайло Драганов, едно от лицата в най- новия български филм "Каръци". Премиерата на лентата предстои на 12 ноември в НДК София. Таня Манчева, Костадинка Арътлъкова и Александър Бориславова са останалите три нови попълнения в театъра. 15 актьори играят в театъра на Казанлък, за които липсващата вече четвърта година сцена, е основен проблем за решаване.

Театърът излезе от кризата си, в която бе през последните три години, каза днес директорът му Диана Рамналиева. Три спечелени трудови дела и едно загубено арбитражно дело с читалище "Искра", близо 90 хиляди лева за съдебни разходи, адвокати и плащания, е статистиката на тригодишната театрално- читалищна вражда. Казанлъшките актьори изразиха надежда новият състав на Общинския съвет да разреши закупуването на товарен автомобил за нуждите на театъра и да бъде решен въпросът със сцената.

От ноември театър "Любомир Кабакчиев" възстановява и съботните си детски утра.

Двете момичета, дошли от тази есен в казанлъшкия театър са завършили НАТФИЗ само преди пет месеца в класовете на професорите Добчев и Атанасов. Довечера те играят в Казанлък „Пристанища и стаи“ на Петър Денчев по текст на старозагорката Яна Монева.

Директорът Рамналиева направи своебразен отчет за времето, откакто е директор на театъра – май 2012-та година.Пред журналистите Рамналиева припомни накратко проблемите, свързани със съдебните дела, водени с Народно читалище „Искра“, което значително е затруднило дейността на театъра през последните три години. За пръв път театърът на Казанлък заработи в тесни връзки с Община Казанлък в полза на големите местни културни събития като Празникът на розата, Дните на тракийската култура, Коледните и новогодишните празници, подчерта директорът.“Театърът е навсякъде, където Общината и хората имат нужда от него в празничния градски календар “, каза Рамналиева. Тя подчерта специалната работа на трупата за идеята за превръщането на Казанлък в привлекателен туристически център. Театърът вече има две постановки, които могат да се предлагат като туристически продукт. Особен интерес има към Възстановката на Тракийски ритуали, показани от трупата по време на Дните на тракийската култура преди два месеца.

За пръв път казанлъшкият театър ще участва в националната програма на Нощта на театрите на 21-и ноември. „Тримата мускетари“ ще се играят във Военния клуб, а „Пристанища и стаи“ – в Шипковата къща в съботната вечер на театралния празник в цялата страна. Рамналиева завари театъра с 44 щатни актьори и служители. В момента, след Решение на Общинския съвет от лятото на протестите през 2012, трупата функционира с 35 щата, към момента 34 от тях са заети. 15 са актьорите на щат.

Предоставянето на нови помещения на театъра с решение на Общинския съвет в сградата на общинската фирма „Балкан“, залата под бившата „Емотон“, купуването на пътнически микробус за турнета, осигуряването на нова техника, са също вече факт в тригодишната история на театъра след излизането от НЧ„Искра -1860“. Решението на проблема със сцената е изцяло в правомощията на местната власт, подчерта Рамналиева, според която Общината търси вариант и проучва реалните възможности за осигуряване на собствена сцена на общинския театър.

Преструктурирането на театъра приключи, смятам, че сме оставили зад гърба си етапа на промени и преразпределение на работата в организационен план в новите условия на работа след излизане от читалище „Искра – 1860“, каза директорът. Предстои етап на надграждане на вече постигнатото в художествено отношение, подчерта още Рамналиева. В края на срещата с журналисти, тя отговори на въпроса, защо е останала в театъра, въпреки тримесечните протести през 2012-та и последвалите тежки години на съдебни битки с уволнените през 2012-та бивш директор Атанас Чопов, режисьорът Надежда Асенова и с арбитражният спор с читалище „Искра – 1860“: „Останах, за да видя, за да доживея това, което се случи в новия ни творчески сезон: фестивална награда, две отлични постановки, достойни за сцената на най-добрите български театри, свежи попълнения в трупата и препълнените с млада публика зали, каквато имахме и снощи, каквато очакваме и тази вечер в „Шипковата къща“. Знаех, че това ще се случи и щеше да стане далеч по-рано, ако нямаше хора от страна на бившето ръководство на театъра, които да пречат всячески на успешното развитие на трупата, сподели още директорът.