Репродукции на Иван Милев предлага Художествената галерия

Албум с репродукции и няколко самостоятелни рамкирани репродукции на именития български художник от Казанлък Иван Милев предлага Хузожествената галерия в града на розите. Всичке те са предоставени от внука на именития художник арх. Александър Тодоров.

Албумът съдържа пет от най-известните картини на Иван Милев – "Змейова сватба" /1923 г./, "Змейово либе" /1923 г./, "Обручение" /1925 г./, "Цигулар къща не храни" /1923 г./ и "Ахинора" от 1922 г. Форматът му е 30 х 21 см, качеството на цветовете е много добро и е предназначен за любителите на творчеството на най-българския ни художник. Цената на албума е 35 лева. Репродукциите в рамка също са на известни творби на Иван Милев - "Пристанала", Змейово либе", "Циганин отвлича бяло момиче", "Стара улица". Цените им варират от 4- до 70 лева, но по мнение на специалисти са с изключително високо качество.

Албумът и репродукциите са една прелюдия към дългоочаквания каталог с цялото известно до момента творчество на големия майстор на родното изобразително изкуство, основател на българския сецесион Иван Милев. роденият в Казанлък художник, напуснал този свят ненавършил 30 години.