Комедийна приказка за древногръцки любовен триъгълник от четирима млади, който се пренарежда в тайнството на гората с помощта на феи и техните покровители кралят Оберон и кралицата Титания, сътвориха актьорите от казанлъшкия театър „Любимир Кабакчиев”. Прекрасна постановка на популярната пиеса на Уилям Шекспир, решена с изключително майсторство от младия режисьор Димитър Стефанов в двора на Алиоловата къща. Много добра актьорска игра на състава на театъра и гост-актьора Цвети Пеняшки, оригинална сценография на Димитър Димитров, прекрасно изпълнено художествено осветление от Бончо Бонев, като към внушението за реалност на събитието се прибавя и музиката на Милен Апостолов.

„Сън в лятна нощ” или магията в нощта на Еньовден на Уилям Шекспир, сътворена под звездите в откритото пространство на Алиоловата къща, е впечатляващ спектакъл, носещ вечните послания за любовта и бъркотията от чувства и страсти. Художествените похвати, използвани в постановката на театър „Любимир Кабакчиев”, правят осезаемо внушението за тайнство, за магичност, за сън и реалност.

Комедия, приказка, легенди и истински емоции се вплитат, за да доставят наслада в душата на зрителите. След представленията на 4 и 5 юли, спектакълът на сцената под звездите в старата казанлъшка къща, ще бъде представен на 24 юли, отново от 21 часа. Не го пропускайте!