Той е носителят на голямата награда на Съюза на българските художници в Първата национална художествена изложба във Велико Търново. Художникът Антон Антонов от Казанлък. Той представи своя триптих „Нощта на пеперудите” редом с близо 260 творби на130 автори от цяла България.
„Пеперудите” на казанлъшкия художник безапелационно спечелиха голямото отличие и признанието на авторитетния творчески съюз в едно вдъхновяващо изложение, в което участваха творци в различни области на изобразителното изкуство – графика, скулптура, живопис. Това е втората награда на Антон Антонов от национална художествена изложба от този ранг – през 2014 година той печели първа награда за живопис в изложбата, посветена на Йордан Радичков, състояла се в Монтана.


Наградата от националната изложба под наслов „Велико Търново – пространство за вдъхновение” намери Антон Антонов в Балчик, където участва в пленер по живопис. Изложбата от пленера ще бъде открита в черноморския град на 15 юни, а две от платната на казанлъшкия художник ще останат във фонда на Художествената галерия на Балчик.


Един от неговите любими начини да „сверява” творческия си часовник е именно участието в национални и международни пленери, включително в далечни екзотични страни. В пътя си на художник, който е започнал още от ученик в Художествената гимназия в Казанлък, през Великотърновския университет и до днес Антон Антонов е подредил близо 10 самостоятелни изложби и е участвал в редица съвместни експозиции. Своите знания и енергия предава и на учениците си в Националната гимназия по пластични изкуства и дизайн „Акад. Дечко Узунов”, на които преподава живопис.