„Нашата голяма френска сватба“ от Жан – Жак Брикер и Морис Ласег, с режисьор Асен Блатечки, спектакъл на Театър „Бонини“ стана тазгодишният носител на приза "Комедиен хит на сезона". Наградата се връчва за театрална постановка, на финала на Празниците на Чудомир в Казанлък, които бяха закрити преди борени часове.

Театралният фестивал „ Комедийният хит на сезона“ е едно от най–чаканите събития в „Чудомирови празници“ през последните 17 години. В първите издания на фестивала тричленно жури присъжда наградата за най–добър спектакъл. Паралелно с това има и награда на публиката. От 2011 година комедийният хит се определя само от гласовете на зрителите. На първото издание на фестивала през 2002 г. наградата е присъдена на спектакъла на Съни Сънински „Охранители“ на Малък градски театър „Зад канала“.

Публиката в залата на Народно читалище „Искра – 1860“ в Казанлък оцени в неделната вечер представлението с 5.85 в 17-то издание за хумористичната статуетка в рамките на „Чудомирови празници 2018“.

На второ място зрителите поставиха с 5.69 спектакъла на Русенския театър „Сава Огнянов“ „Редки тъпанари“ с режисьор Теди Москов.

Трети, с оценка 5.58 е спектакълът „Женитба“ на Гогол на Драматично – куклен театър – Плевен. Следва моноспектакълът на Захари Бахаров „Чамкория“ с 5.41 и с 5.04 бе оценен спектакълът на Общински театър „Любомир Кабакчиев“ – „Аферата с мъртвите души“ по Н. В. Гогол.

Статуетката „Чудомир“ бе връчена на театралния колектив на спектакъла „Нашата голяма френска сватба“ на специална церемония, на която бяха и официално закрити 25-те Чудомирови празници, от заместник-министъра на културата Амелия Гешева.
На церемонията присъстваха кметът на община Казанлък Галина Стоянова, Областният управител Гергана Микова, заместник-председателят на Народното събрание Емил Христов и народният представител Борис Кърчев, председател на Фондация „ Чудомир“, председателят на Общинския съвет Николай Златанов.


В приветствието си заместник-министърът на културата Амелия Гешева изрази задоволството си да бъде в Казанлък: „Вярвам, че истински може да се смее само свободният човек. Затова изключително много се радвах да чуя тази вечер смеха на всички вас – хора свободни по дух, хора, вярващи, че най–важното е да научим децата си на нашето минало, на нашите корени, на онова, което градът ви пази като своя история и като своя самобитност. И в същото време да ги научим да се забавляват, понякога и да се самоиронизират.“
Амелия Гешева благодари на Община Казанлък в лицето на кмета Галина Стоянова, на Фондация „ Чудомир“ и Литературно-художествен музей „Чудомир“ за това, че за 25 години Чудомировите празници не само не са забравени, а вече са част от националния културен календар:
„Искрено вярвам, че фестивалът ще има много по 25 години, защото хората в Казанлък ценят изкуството във всичките му жанрове и освен това, умеят да се забавляват“, каза за казанлъчани заместник-министърът на културата.

Чудомирови празници 2018 закри председателят на Фондация „Чудомир“ Борис Кърчев. Той благодари на Община Казанлък за финансовата и организационна подкрепа, на музея „Чудомир“ и неговия директор Добрина Матова за всеотдайната работа, на всички участници и на публиката, изпълнила залите в осемте празнични дни: „Това е най–голямата оценка за нашата работа.“, посочи Борис Кърчев пред гостите на финала на Чудомирови празници 2018.