В предстоящата седмица Галерия "Ателието" и възпитаници на школа "Арт линия" ще представят три събития в Казанлък в първата седмица на м. юли 2023 година.

На 5 юли от 18.00 ч. в Галерия "Ателието" ще се проведе закриваща изложба на школа "Арт линия" за изминалия учебен сезон.

На 7 юли от 19.00 ч. в Кафе "Градини" младият талант Кирил Кацаров (син на художничката Ваня Запрянова) представя пърформанс на своя колекция.

На 8 юли от 18.00 ч.в къща музей "Ненко Балкански" се открива втора самостоятелна изложба, озаглавена "Контекст" на Кирил Кацаров. Изложбата на младия казанлъчанин представя инсталации и визуално изкуство.

В новата си самостоятелна изложбата Кирил Кацаров прави опит да визуализира съществуването на хаоса в неговия популярен смисъл. Хаосът, който е противоположност на идеалния ред с крехко битие, изчезващо, когато се опиташ да го опишеш. И този хаос е предпочитан пред онзи другия безпорядък, който ни плаши. За Кирил Кацаров като че ли хаосът е чист и въпреки това провокиращ безчет въпроси.
Над снимки с обикновени неща се наслагват дефекти или съвършени илюзии. Говорят ни едновременно, какофонично заради свободата на проектирането им върху нашата „локалност“ и едновременната ни претенция за „космополитност“. Дигиталното ни помага да приемем красивото в грозното физически, защото вече е възможно. Чрез дигиталната виртуозност ние сме дизайнери на разместването, на подмяната, на олекотяването на смисъла.

Кирил Кацаров е роден в Казанлък през 2001 г. От детска възраст твори в школата по рисуване на майка си. Изпробва различни техники и взима участие в множество национални и международни пленери. Завършва Художествена гимназия „Акад. Дечко Узунов“ в родния си град със специалност „Рекламна графика“. Продължава образованието си в Академията по приложни изкуства в Ротердам, Нидерландия. По пътя си на израстване като визуален артист среща множество възможности за реализиране на проекти както персонални, така и съвместни. Негови фото и видео проекти са публикувани в списания като “Vogue”; “Offtherails”; “Undertheline”; “10100mag” и др. Понастоящем работи в сферата на визуалните изкуства и графичния дизайн.