Казанлъчанката Райна Ненова представя 33 живописни платна заедно със Слави Лангуров, също от града на розите, който за първи път излага свои витражи в техника "Тифани".

За красивите флорални пана творецът използва технологията на получаване на цветното арт стъкло, изработено детайл по детайл, облечено в медна лента и споено с калаено-оловен припой.

Двамата творци от Арт студио „Ненова и Лангуров“, намиращо се до Казанлъшката тракийска гробница в парк „Тюлбето“, поднасят на публиката целия колорит и ухание на Розова долина.

Няма как ароматът на цветя да не присъства в натюрмортите и пейзажите на Райна Ненова, която е била асистент и последовател на известната художничка Стефка Балджиева, създател на школата по нетрадиционна живопис и арттерапия. Доктор Райна Ненова продължава да прилага и разработва методиката за развитие на скрития творчески потенциал на н.с. Стефка Балджиева. Платната й присъстват в ежегодните издания на “Женското начало” - традиционна изложба на жените художнички от община Казанлък, представена за 8 март в галерия “Иван Милев” от 2017 г. до днес; в “Есенен салон” - Казанлък, от 2019 г. досега във всички колективни изложби.

Двамата казанлъшки творци – единият тръгнал от архитектурата и икономиката към витража, а другият от Природо-математическата гимназия и БАН към живописта, се представят в галерията на Дом на културата „Средец“ в изящна художествена експозиция, по време на която ще има интересни арт събития.