Задържаха мъж от Габарево за наркотици Районна прокуратура – Стара Загора привлече като обвиняем А.Ф., на 48 г., за това, че на 27.05.2022 г. в с. Габарево, общ.Павел баня, без надлежно разрешително е държал високорискови наркотични вещества – 158 грама марихуана и 5 грама метамфетамин, всичко на обща стойност 1068 лева, установено по надлежния ред с физико – химическа експертиза - престъпление по Наказателния кодекс, съобщава Апелативна прокуратура - Пловдив.
На 27.05.2022 г. в условията на неотложност е извършено претърсване в имот – къща с двор в с.Габарево, обитавана от А.Ф. В двора са намерени укрити двата вида наркотични вещества, които са иззети. С постановление на наблюдаващия прокурор, А.Ф. е задържан за срок от 72 часа.Той е осъждан и преди, включително за държане на наркотични вещества. Последното му наказание от 2 години лишаване от свобода е изтърпяно през 2018 г.
Предстои Районна прокуратура – Стара Загора да внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.