Районна прокуратура-Казанлък провежда разследване за настъпило пътно-транспортно произшествие на възлово кръстовище в гр. Казанлък.


На 19 декември 2016 г., около 11.25 ч., на кръгово кръстовище в северната част на гр.Казанлък, товарен автомобил, марка “Мерцедес“, управляван от Д.Г., на 61 г., при нарушение на правила за движение е причинил пътно-транспортно произшествие. Товарният автомобил се е блъснал в жилищна кооперация, намираща се на бул.“Освобождение“. При настъпване на произшествието са причинени имуществени щети по товарния автомобил, по фасадата на кооперацията и по монтирано на нея съоръжение – газово табло. С оглед правилата за безопасност, газоподаването е било спряно незабавно и не е възникнала опасност за гражданите. Разследването се извършва за причиняване на пътно-транспортно произшествие по непредпазливост, от което са настъпили значителни имуществени вреди.


Водачът на автомобила е получил фрактура на шиен прешлен, прегледан е в Спешна помощ в гр.Казанлък и е освободен без опасност за живота. Досъдебното производство е образувано незабавно след инцидента на осн. чл.212 ал.2 от НПК с първо действие по разследването - оглед на местопроизшествието, в който е участвал специалист автоексперт, според който причината за настъпване на произшествието е техническа неизправност на автомобила.


Предстои да бъде назначена автотехническа експертиза, която да даде заключение за причината за настъпване на пътно-транспортното произшествие, медицинска експертиза за характера на причиненото телесно увреждане, да се разпитат свидетели, да се съберат писмени доказателства и др. В хода на разследването при анализа на събраните доказателства ще се конкретизира механизма на пътно-транспортното произшествие и нарушените правила за движение. Активните действия по събиране на доказателства продължават.

Срокът за разследване е двумесечен.