Прокуратурата разследва смъртта на баща и син, открити в яз. "Копринка"

Под надзора на Районна прокуратура – Стара Загора се извършва разследване за смъртта на 29-годишен мъж и 5-годишно момче, открити в автомобил в язовир „Копринка“, съобщава Апелативна прокуратура – Пловдив

Под надзора на Районна прокуратура – Стара Загора се извършва разследване по досъдебно производство за изясняване на причините за смъртта на мъж и дете, открити в автомобил във водите на язовир „Копринка“ в землището на с.Копринка.

Случаят с изчезването на двамата е от началото на месец март 2021 г., когато на 6 март в РУ-Казанлък е постъпил сигнал за изчезването на Б.Р., на 29 години, и на А.Р., на 5 години, които на 5.03.2021 г., около 18 часа, са напуснали дома си в с. Копринка, с моторно превозно средство и оттогава са в неизвестност. Предприето е търсене на лицата, но същото е останало без резултат.

На 1 август 2021 г., автомобилът на Б.Р е бил забелязан в коритото на язовир “Копринка“, за което е бил подаден сигнал на тел. 112. На място са пристигнали полицейски екипи от ОД на МВР – Стара Загора. Незабавно е започнат оглед на местопроизшествието, иззети са веществени доказателства. По информация от полицейския бюлетин, тялото на мъжа е било на предната седалка, а на детето - на задната.

Извършват се активни действия по събиране на доказателства. Назначени са съдебномедицинска, химическа и автотехническа експертизи. Предстои назначаването на ДНК експертиза. Срокът на разследването е двумесечен.