Пет месеца получи казанлъчанин, който вдигна спецчастите през миналия октомври Наказание лишаване от свобода в размер на пет месеца, което да бъде изтърпяно при първоначален „строг“ режим, получи 47-годишният Красимир П. от Казанлък. През октомври миналата година при опит да бъде разпитан във връзка с извършен по-рано през деня палеж на заведение, мъжът се барикадира в дома си, започна да хвърля стъклени предмети и тухли по полицаите и патрулния автомобил и да заплашва, че ще използва оръжие. Това наложи намесата на спецчастите и казанлъчанинът беше изведен и арестуван с помощта на Специализирания отряд за борба с тероризма.
Наложеното наказание е по силата на одобрено от Районен съд – Казанлък споразумение, постигнатото между подсъдимия, защитника му и представител на Районна прокуратура – Стара Загора – Териториално отделение – Казанлък.
Пред съда Красимир призна вината си за това, че на 13 октомври 2022 г. в Казанлък, област Стара Загора, е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото – отправял ругатни и закани, включително за използване на оръжие, спрямо полицейски служители на Районното управление в Казанлък, изпълняващи задължения по опазване на обществения ред, като деянието по своето съдържание се отличава с изключителен цинизъм и дързост и е извършено в условията на опасен рецидив.
В съдебната зала подсъдимият заяви, че разбира последиците от споразумението, съгласен е с тях, доброволно е подписал споразумението и декларира, че се отказва от разглеждане на делото по общия ред.
По случая е установено, че след като на адреса на подсъдимия отишли полицейски служители, той се барикадирал в дома си, поради което на място пристигнали и специализирани полицейски части, участвали в задържането му.
Одобреното споразумение е окончателно и има последиците на влязла в сила присъда.
47-годишният Красимир е с богато криминално минало, осъждан за управление на МПС без книжка и с употреба на алкохол. Има присъди и за кражби. Лежал е в затвора три пъти.